Webbyrå Göteborg | Vad krävs av en hemsida?

Det finns miljontals olika hemsidor på nätet idag. Vem som helst kan i princip köpa en domän, installera wordpress på ett webbhotell och starta en hemsida på några timmar. Men vad krävs för att skapa en riktigt bra hemsida?

Ta hjälp av proffs

Antingen är du själv riktigt vass på webbutveckling eller så anlitar du en webbyrå som verkligen är proffs. Ska du skapa en bra hemsida behövs det kunniga människor. Din webbyrå kan hjälpa dig att skissa upp vilka komponenter som krävs för att webbsidan ska bli så bra som möjligt.

En vision

Det första som behövs är att företaget har en vision. Vart är företaget på väg någonstans och vem ska se till att ni uppnår det. Här brukar inte din webbyrå hjälpa till men om de inte vet vad ni vill uppnå framöver är det svårt för dem att skapa en sida som representerar er.

En resa

När man designar en hemsida och ett företags vision är det bra att beskriva det hela som en resa. Om ni är på en plats idag och vill någon annanstans, ni kanske vill ta era kunder till ett nytt ställe, då är det en resa ni är ute på.

Ett stilspråk

Stilen är allt från vilka former ni vill använda och visa upp till vilka färger och innehåll. Om ni vill ge en känsla av att ni är jordnära och enkla är det viktigt att ha färger och stil som säger det. Vill ni vara exklusiva kommer i välja andra färger och upplägg för hemsidan.

Design

En webbyrå hjälper ofta till med designen av er hemsida. De kan i många fall hjälpa till med design för hela er grafiska profil. Alltså färger, former, typsnitt, vinklar och ljus som ni använder för bilder, logga och uttryck.

En språkdräkt

Hur vill ni uppfattas som företag? De ord ni använder för en göteborgwebbyrå.se och det innehåll ni visar upp berättar mer om er själva än ni tror. Är ni tekniska eller målande och emotionella? Här brukar den webbyrå ni anlitar ta hjälp av en copywriter för att ge er olika exempel.

En helhet blir till

När alla delar är satta på plats kommer ni börja arbetet med att sätta ihop det till en helhet. Ofta använder byrån era olika byggstenar och tar fram ett förslag. Utifrån det får ni korrigera med språk, färg, stil och uttryck tills ni hittar ett innehåll som känns rätt för er.