Få rätt snickare till din renovering

Har det blivit dags att renovera hemma – boka snickare! Det brukar alltid vara ett spännande och omtumlande projekt. Då gäller det också att hitta en snickare som kan förverkliga dina visioner. Det finns flera tips du kan ta till dig för att hitta rätt snickare till ditt projekt.

Börja med att göra research

De flesta börjar med att jämföra lite olika alternativ. Du kan även höra med närstående om de känner till någon. Det brukar spara dig mycket tid. Du kan också kolla på en sida där de samlar offerter från flera olika hantverkare. Då behöver du bara göra en kort beskrivning av vad du vill ha hjälp med. Sedan får du flera offerter inom ett par dagar. För att hitta rätt är det viktigt att inte stirra sig blind på priset. Det ska också kännas bra för dig.

Kolla upp snickaren

Tyvärr så finns det även en del oseriösa aktörer på marknaden. Därför är det värt att kolla upp firman du ska anlita. Du kan börja med att kolla om de har en F-skattesedel. Det kan d

Snickare arbetar

u kolla via Skatteverket. Även om det är ett AB är det alltid bra att dubbelkolla företaget. Något du ska vara särskilt uppmärksam på är om snickeriet har flera skulder och betalningsanmärkningar. Det kan du kolla upp hos Kronofogden innan du anlitar dem.

Få full koll på priset

När du har hittat en pålitlig snickare är det dags att börja förhandla fram ett avtal. Först måste du specificera exakt vad det är du vill ha gjort. Sedan måste du komma överens med hantverkaren om du ska ha ett fast eller löpande pris. Du bör aldrig betala i förskott utan få en faktura när allt är färdigt. Ibland är du berättigad till ROT-avdrag när du anlitar en hantverkare. Då ska du få den korrekta summan på din slutfaktura. Det är alltså hantverkaren som sköter kontakten med Skatteverket och ser till att du får avdraget. Bara berätta för snickaren att du gärna vill använda detta avdrag.

Gör alltid en besiktning

Då arbetet är klart är det alltid bra att göra en besiktning från en oberoende besiktningsman så du ser att allt är godkänt. Om jobbet inte skulle vara utfört på ett korrekt sätt kan du få problem senare. Det kan då vara svårt att få ut pengar på din försäkring. Alltså är det bättre att vara på den säkra sidan och kolla upp det från första början. Stressa inte utan låt det ta sin tid, speciellt när det rör sig om ett lite större projekt. Jämför de alternativ som finns och prata med lite olika hantverkare. Det brukar löna sig i längden.